utorak, 1. veljače 2011.

"Bijeli" osso buco

(za šestero)

8 osso buco odrezaka teleće koljenice debelih 5 cm
50 g oštrog brtašna
sol i svježe mljeveni papar
3-4 žlice maslinovog ulja
2 manja ljubičista luka, sitno nasjeckana
4 rebra lisnatog celera, sitno nasjeckanog
2 manje mrkve nasjeckane na male kockice
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
8 očišćenih fileta slanih inćuna
1/2 butelje suhog bijelog vina

Za gremolatu:

fino naribana korica 2 limuna
 1 režanj češnjaka oguljenog i sitno nasjeckanog
3 žlice nasjeckanog peršina

- osso buco (teleći ili juneći) prethodno posoliti, neka malo odstoje pa uvaljati u oštro brašno
- zagrijati tavu, dodati maslinovo ulje, popržiti odreske s obje strane da dobiju lijepu zlatnu boju
- u drugu tavu staviti maslinovo ulje, dodati dio luka i dio celera (ostatak će trebati za rižoto), mrkvu, malo popirjati, dodati češnjak i sitno nasjeckane slane inćune, pomiješati i pustiti neka još malo pirja, dodati meso, podliti vinom, protresti tavu, poklopiti, pustiti da krčka 1,5 - 2 sata
- za gremolatu nasjeckati peršin, češnjak, naribati limunovu koricu, sve pomiješati
- za rižoto alla milanese, na maslacu popirjati luk i celer, pirjati da omekša, dodati rižu, malo je tostirati, podliti s malo vina, dodati šafran, nastaviti podljevati pilećim temeljcem i pirjati (oko 15 minuta), na kraju dodati malo maslaca i ribanog parmezana
- pri serviriranju na tanjur staviti komad mesa, preliti šugom, posuti gremolatom, dodati rižoto
Prikazano na HTV: 31.01.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar