utorak, 9. kolovoza 2011.

Chili con carne s korom od sira

1200 g mljevene junetine ( od lopatice ili vrata)
2 x 425 g konzerve crvenog graha
1 x 425 g konzerve nasjeckanih rajčica
250 ml pirea od rajčica
2 glavice luka
3 režnja češnjaka
1 crvena svježa paprika
2 žlice chili u prahu
1 žlica kakaa u prahu
1 žlica worcestershire umaka
2 žličice sušenog origana
1 žličica mljevenog kumina
1/2 žličice soli
maslinovo ulje

Ana je stavila i 2 poriluka (samo bijeli dio), ljutu papričicu i listiće timijana

Za koru od sira:

220 g brašna
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
2 žlice hladnog maslaca narezanog na kockice
100 g naribanog sira ( cheddar )
2 mlada luka nasjeckana
160 ml mlijeka

- nasjeckati luk, staviti ga pirjati u veći lonac (uzmite neki u kojem ćete chili na kraju moći zapeći u pećnici), zatim dodati nasjeckani poriluk, zatim nasjeckanu papriku, nasjeckani češnjak i nasjeckanu ljutu papričicu, uz povremeno miješanje pirjati, kad malo omekša dodati čili prah, kumin u prahu, kakao, origano, nekoliko listića svježeg timijana i worcestershire umak
- u drugoj tavi popržiti meso (u 2-3 puta ne sve odjednom) radi boje i karameliziranog okusa, posoliti, dodati u lonac k povrću
- dodati grah (vjerojatno i rajčicu ) pa sve zajedno krčkati oko sat vremena

- za koru od sira pomiješati brašno s praškom za pecivo, utrljati maslac u tu mješavinu, dodati sir i mladi luk, pomiješati, dodati mlijeko pa umijesiti mekše tijesto
- raditi popečke veličine dlana i slagati ih povrh jela
- staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 20 minuta da se zapeče

Reprizirano: 09.08.2011. u 11 h, 25.10.2011. u 18. h

Nema komentara:

Objavi komentar