tag:blogger.com,1999:blog-20833934798701335272024-03-28T22:45:51.367+01:00mmm...fino...Recepti Ane Ugarković - prikazani na TVUnknownnoreply@blogger.comBlogger248125tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-61032345369859406822013-01-23T07:51:00.000+01:002014-07-03T06:39:58.050+02:00Gulaš od liganja i graha5 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
150 g suhog bijelog graha, namočenog preko noći i kuhanog s aromatičnom
vezicom (timijan, češnjak, suha papričica, luk, mrkva, peršin) ili 2 x
400 g konzerve, ocijeđene i isprane
1,5 kg očišćenih malih lignji
maslinovo ulje
3 režnja češnjaka, nasjeckana
600 g konzerve pelata, nasjeckanih i ocijeđenih od većine soka
sol, mljeveni papar
2Unknownnoreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-43151533245455372042012-12-03T11:18:00.000+01:002014-07-03T06:45:13.434+02:00Graham krekeri375 g brašna
200 g smeđeg šećera (muscovado ili demerara)
1 žličica sode bikarbone
¾ žličice soli
85 g hladnog maslaca narezanog na kockice
110 g svijetlog meda
5 žlica mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije
- u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sodu i sol
- dodajte kockice maslaca i brzo utrljajte u brašno
- razmutite med i vaniliju u Unknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-33338791654086645012012-11-29T18:48:00.000+01:002014-07-03T06:48:49.059+02:00Prhki keksi od limuna i maka
Za oko 20 keksa
200 g maslaca
¾ šalice šećera u prahu
2 žličice limunovog soka
1 žličica naribane korice limuna
sjemenke iz štapića vanilije
300 g brašna
1 i pol žlice sjemenki maka
½ žličice soli
- tucite maslac i šećer dok maslac ne postane pjenast, dodajte limunov sok, koricu i sjemenke vanilije
- u drugoj posudi Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-56116250373938415692012-04-24T15:42:00.000+02:002014-07-03T06:50:42.843+02:00Puding torta od limuna200 g šećera
malo soli
35 g brašna
60 g maslaca
80 ml limunovog soka
korica od 2 limuna
3 jaja
35 ml slatkog vrhnja
270 ml mlijeka
- uključite pećnicu na 180°C
- izmiješajte 3/4 količine šećera, sol i brašno, zatim dodajte rastopljeni maslac, limunov sok, naribanu koricu od limuna i žumance
- dobro izmiješajte pa dodajte mlijeko i vrhnje
- istucite bjelanjke s ostatkom šećera u Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-66629006846798212592012-02-21T09:35:00.000+01:002014-06-30T23:56:19.088+02:00Carrot cake – kolač od mrkve70 g svježih oraha
maslac
225 g oštrog brašna
1 ¾ žličice praška za pecivo
1 ¼ žličice sode bikarbone
1 ¾ žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
1 žličica soli
½ žličice mljevenog đumbira
½ žličice mljevenog pimenta
¼ mljevenog klinčića
300 g svijetlog smeđeg šećera
3 jaja
1 žlica ekstrakta od vanilije
2 ¼ žličice svježeg đumbira, naribanog
200 Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-2269454259736734432012-02-03T19:11:00.003+01:002012-02-03T19:19:43.251+01:00Torta od datulja, čokolade i kave150 g maslaca¾ šalice kakaa u prahu250 ml kipuće vode1 i pol žlice instant kave1 štapić vanilije1 žličica sode bikarbone200 g datulja, odkoštenih i nasjeckanih250 g brašna pira2 žličice praška za pecivomalo soli200 g smeđeg muscovado šećera2 jaja - zagrijte pećnicu na 180°C- namastite kalup za tortu i pospite ga kakaom u prahu- pomiješajte kipuću vodu, kavu, sjemenke iz štapića vanilije i sodu, Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-46302372275943402812012-01-29T09:58:00.003+01:002012-01-29T10:05:52.050+01:00Žabac u rupi100 g brašna½ žličice dijon senfa1 jaje300 ml mlijeka3 grančice timijana8 svježih svinjskih kobasica2 žlice maslinovog ulja2 glavice luka, narezane na ploške1 žličica smeđeg šećera500 ml pilećeg temeljca (krilca 500 g + grincajg) - uključite pećnicu na 220°C - pomiješajte brašno i sol, razmutite jaje sa senfom i malo mlijeka pa ulijte tu smjesu na brašno, ulijte ostatak mlijeka i umiješajte u Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-4619870559923813472012-01-20T11:24:00.004+01:002016-11-16T10:40:44.265+01:00Nova - 13Salata od hobotnice s pečenim cherry rajčicama, maslinama i rikulom
1 velika očišćena hobotnica, 2- 2 i 1/2 kg
pola limuna
1 glavica luka
1 mrkva
1 rebro lisnatog celera ili komad koromača
2- 3 lista svježeg lovora
čaša suhog bijelog vina
300 gr cherry rajčica
maslinovo ulje
limunov sok
200 gr mlade rikule
20 tak crnih maslina
sol i papar
Hobotnicu zamrznite u zamrzivaču na 24 sata, jer će Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-27358099286227345512012-01-16T11:13:00.005+01:002012-01-17T08:17:08.885+01:00Toplo dimljeni brancin s pireom od graška6 fileta brancina200 ml vode50 g krupne soli1 ljubičasti luk1 vezica vlascasok od pola limunamaslinovo ulje300 g smrznutog graška3 mlada luka1 žlica maslacalovorovi listovi sa suhim grančicama- isfiletirati brancine, očistiti ih od kože- u wok stavite aluminijsku foliju kako se ne bi oštetio, na foliju poslagati grančice lovora, a preko njih rešetku, poklopiti jer će se ubrzo početi dimiti- za Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-48063915008875342982012-01-10T11:12:00.004+01:002012-01-10T11:25:34.841+01:00Čokoladna soufflé torta s umakom od naranče i karamela200 g maslaca250 g tamne čokolade (70 %), nasjeckane6 jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci140 g šećera1/2 žličice soli3 naranče100 g šećera- u pećnicu stavite manju posudicu s vodom koja će tokom pečenja stavrati paru- zagrijte pećnicu na 160°C.- kalup za tortu obložite papirom za pečenje- na pari rastopite maslac i čokoladu, maknite s vatre- istucite žumanjke, 70 g šećera i malo soli, tucite dikUnknownnoreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-75279315196258893862012-01-05T22:24:00.001+01:002012-01-09T13:05:44.916+01:00Tempura od orade4 fileta bijele ribe, očišćenih od kosti2 glavice ljubičastog luka10-ak grančica peršinaZa tijesto:1 žumanjak3/4 šalice glatkog brašna¼ šalice škroba1 šalica ledene gazirane vodeglatko brašnosuncokretovo ulje za prženjeZa umak:250 ml vode80 ml mirina (vina od riže)80 ml soja umaka1 svježi daikon, oguljen i naribannekoliko žličica naribanog svježeg đumbiraIzrežite filete ribe na trake, posolite i Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-19857352548510954532012-01-03T19:49:00.004+01:002014-07-16T10:39:10.509+02:00Kineski ravioli s umakom - Sui mai(za oko 40 raviola)
Tijesto:
250 g glatkog brašna
malo soli
150 ml mlake do tople vode
Nadjev:
4 water chesnuta - vodenih kestena iz konzerve, ocijeđenih i ispranih
200 g očišćenih kozica ili škampa, grubo nasjeckanih
400 g mljevene svinjske lopatice
1 vezica mladog luka zajedno s oko 3 cm zelenog dijela, sitno nasjeckanoga
sol
pola jajeta, razmućenog
1 žlica škroba
2 žličice sitno naribanog Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-81770191980598664862011-12-30T11:04:00.004+01:002011-12-30T11:18:25.290+01:00Salzburger nockerl80 ml slatkog vrhnja60 ml džema od marelica ili sl.5 bjelanjaka1 žumanjak1/8 žličice soli100 g šećera1 žlica brašna1 štapić vaniliješećer u prahu za posipanje- odvojiti žumanjke i bjelanke - ostaviti 1 žumanjak po strani- posudu s bjelancima uroniti u drugu u kojoj je topla voda kako bi se zagrijali- u međuvremenu na dno vatrostalne posude uliti slatko vrhnje, žlicom na manje hrpice dodati džem Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-83118171079684974832011-12-30T08:19:00.002+01:002011-12-30T08:26:21.445+01:00Krostini s paštetom od crvene leće i pečenih paprikaPašteta:75 g maslaca2 manje glavice ljubičastog luka, narezane na tanke ploške3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana1 list svježeg lovorasol1 ½ žličice mljevenih sjemenki korijandera1 žličica mljevene crvene paprike (slatke)½ žličice svježe mljevenog papra¼ žličice papričice cayenne250 ml bijelog vina250 g crvene leće,probrane i isprane500 ml vode1 žlica agar pahuljica (želatina od algi)1 žlica Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-61217088724170211082011-12-23T14:40:00.002+01:002011-12-23T14:46:59.765+01:00Brancini sa salatom od koromača, rotkvica i ružičastog grejpa2 brancina60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja2 žličice sjemenki koromača4 manje glavice svježeg koromača2 vezice rotkvica4 ružičasta ili crvena grejpa1 češanj češnjakasol i svježe mljeveni papar300 g mlade rikule - isfiletirajte brancine pa odstranite kožu i kosti, zarolajte ih i učvrstite čačkalicama, dobro posolite i pokapajte maslinovim uljem- kuhajte na pari 5-7 minuta, dok meso ribe Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-48162303464045063832011-12-22T14:24:00.002+01:002011-12-22T14:30:07.819+01:00Ražnjići od puretine1 žličica sjemenki od koromača, tostiranih1 režanj češnjaka400 g mljevene puretine2 žlice nasjeckanog svježeg origana, mažurana ili timijana1 veliki domaći limunsol i svježe mljeveni papar2 deblje kriške bijelog kruha, bez kore, narezane na kockice od oko 2 cm8 listova lovoramaslinovo ulje400 g mlade salate - usitnite sjemenke koromača i češnjak s malo soli u mužaru- u mljevenu puretinu Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-67686459496235254382011-12-20T15:25:00.001+01:002011-12-20T15:31:38.183+01:00Baklava od pistacija i badema sa sirupom od kardamoma i naranče380 g + 8 žlica šećera, posebno300 ml svježe iscijeđenog soka od naranče1 žlicica mljevenog kardamoma200 g očišćenih pistacija200 g badema u listićima, tostirani 10-ak minuta u pećnici na 180°C2 žličice mljevenog cimeta200 g maslaca500 g kora za savijačeNapravite sirup:Pomiješajte narančin sok sa 380 g šećera i stavite na vatru. Kuhajte dok se šećer ne rastopi i sirup ne iskuha na oko 250 ml. Unknownnoreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-10465782439360271612011-12-19T11:24:00.001+01:002011-12-19T11:26:41.530+01:00Brandade od bakalara450 g namočenog i kuhanog bakalara, očišćenog od kože i kostiju3 režnja češnjaka gnječenog120 ml maslinovog ulja175 ml slatkog vrhnja6 žlica mrvica od svježeg kruhalimunov soksol i svježe mljeveni papar6 feta bijelog mliječnog kruha40 g rastopljenog masla3 žlice tapenade(pasta od crnih maslina, kapara, češnjaka, maslinovog ulja i slanih inćuna)2 glavice salate (crvenog radiča i regice)- u Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-24651852166177238482011-12-16T17:38:00.003+01:002011-12-16T17:47:26.322+01:00Orada kuhana na pari sa soba rezancima4 fileta orade cromaris, očišćene od kostiju200 g soba rezanaca (japanski rezanci od heljde)10 x 15 cm komad kombu alge500 ml vode20 g kombu alge6 žlica mirina6 žlica umaka od soje1 šalica suhih shiitake gljiva3 mlada luka, narezana na tanke ploške1 komad tostirane nori alge, sitno nasjeckane na trake- namočite kombu algu u toploj vodi da omekša, a 20 g kombu alge stavite u hladnu vodu i na jakoUnknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-82174063717964502912011-12-11T17:29:00.005+01:002011-12-11T17:43:31.292+01:00nova - 12Pečena gusja jetra s relishem od kukuruzaZa 4-6100 ml aceta balsamicaoko 400 g svježe gusje jetre (od šopane guske)sol I svježe mljeveni paparmaslinovo ulje ili gusja mast2 ljutike, očišćene i sitno nasjeckane400 g zrna kukuruzaluk vlasacIspasirajte polovicu kukuruza u blenderu i procijedite kroz fino sito. Iskuhajte aceto balsamico sa sokom od kukuruza na polovicu početne količine I ostavite da Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-16961387509543593042011-12-09T15:41:00.002+01:002011-12-09T16:17:40.552+01:00Socca s toplom salatom od regice, pancete i češnjaka130 g slanutkovog brašna280 ml vode2/3 žličice solimalo mljevenog kumina3 žlice maslinovog uljasvježe mljeveni papar i sol1 glavica salate regice60 g pancete narezane na tanke štapiće2 režnja češnjaka sitno nasjeckanapola vezice svježeg peršina2 žlice bijelog vinskog octamaslinovo ulje- uključiti pećnicu na 250 stupnjeva istaviti lim za pečenje da se zagrije- slanutkovo brašno pomiješati s vodom Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-75659959783789623172011-12-08T11:23:00.006+01:002011-12-08T11:37:59.077+01:00Ljuta meksička juha od rajčice i tortilja4 sušene velike zelene ili crvene ljute papričice, očišćene od sjemenki450 g pelata rajčica u konzervi1 glavica ljubičastog ili luka srebrenca, sitno nasjeckana2 velika režnja češnjaka, sitno nasjeckana2 l pilećeg temeljca (1 kg krilaca + grincajg)2 žlice maslinovog ulja1 žličica suhog origanasuncokretovo ulje za prženje12 mekanih kukuruznih tortilja, narezanih na kvadrate od oko 2 cm1 avokado, Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-67400325661107141272011-12-07T10:58:00.005+01:002011-12-13T16:38:03.346+01:00Kolač od muškata i maslinova ulja s kruškama u muškatu5 jaja plus 2 bjelanjka150 g šećera1 žlica sitno naribane korice od limuna i naranče100 ml vrlo kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja125 ml slatkog muškata ili prošeka150 gr brašna¼ žličice soliZa kruške u sirupu od muškata:4 malo tvrđih krušaka500 ml muškata200 ml sirupa (225 g šećera + 500ml vode + korica limuna)1 klinčić, vanilija štapić, 2 zrna pimenta, zvjezdasti anis, komad koriceUnknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-26771163167494605672011-12-06T14:23:00.004+01:002014-02-09T23:28:25.405+01:00nova - 11Dupla juha od mrkve i špinata
Sastojci:
Mrkva
300 g oguljene, sitno sjeckane mrkve
25 g maslaca
1 grančica svježeg timijana
2 zvjezdasta anisa
750 ml pilećeg temeljca
100 ml slatkog vrhnja
limunova soka prema ukusu
sol i svježe mljeveni papar
Špinat
40 g maslaca
1 glavica sjeckanog češnjaka
750 g špinata
svježe naribana muškatnog oraščića
1 l vode
sol i papar
Pirjajte mrkvu na maslacu Unknownnoreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2083393479870133527.post-21812315107535750042011-12-05T11:06:00.004+01:002011-12-05T11:29:00.419+01:00Ombolo s kiselim kupusom1kg kiselog kupusa, naribanog2 glavice luka, nasjeckanegušćja ili svinjska mastdvije žličice mljevene paprike400 g milerama2 žličice brašna1 kg svinjskog karea, lagano prosušenogekstra djevičansko maslinovo ulje500 ml bijelog suhog vina- nasjeckati luk- na maslinovom ulju popirjati nasjeckani luk, posoliti da povene, zatim dodati kleke i mljevenu crvenu papriku, pomiješati, dodati zelje (ako je Unknownnoreply@blogger.com0