300 g dimljenih fileta orade, bez kože
300 g cherry rajčica, oguljenih
sol i svježe mljeveni papar
2 režnja češnjaka narezanih na tanke ploške
4-5 sušenih rajčica u ulju
4 glavice ljutike, nasjeckane
maslinovo ulje
sok od pola limuna
3 žlice peršina, nasjeckanog
svježe naribani parmezan
pappardelle (široki rezanci)
- rajčice pofuriti, oguliti, izvaditi koštice, staviti u posudu, dodati češnjak, ljutiku, sušene rajčice i limunov sok, sve zajedno izmixati štapnim mixerom
- staviti kuhati tjesteninu
- u prikladnoj posudi za kuhanje zagrijati maslinovo ulje, izliti umak, zagrijati ga
- dimljenoj ribi odstraniti kožu, natrgati je na komadiće
- u umak dodati kuhanu tjesteninu, promiješati, dodati peršin
- servirati tako da se u tanjur stavi tjestenina s umakom, na nju komadići ribe, naribati parmezan i pokapati maslinovim uljem
Anin savjet: umjesto cherrry rajčica mogu se koristiti i pelati, ali onda ih treba prije popirjati
Prikazano na HTV: 18.11.2010.
Nema komentara:
Objavi komentar