srijeda, 23. siječnja 2013.

Gulaš od liganja i graha

5 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
150 g suhog bijelog graha, namočenog preko noći i kuhanog s aromatičnom vezicom (timijan, češnjak, suha papričica, luk, mrkva, peršin) ili 2 x 400 g konzerve, ocijeđene i isprane
1,5 kg očišćenih malih lignji
maslinovo ulje
3 režnja češnjaka, nasjeckana
600 g konzerve pelata, nasjeckanih i ocijeđenih od većine soka
sol, mljeveni papar
2 ljute suhe crvene papričice, razmrvljene
1 žličica sjemenki koromača, tostiranih i mljevenih
80 ml bijelog vina
2 limuna




- ovisno o veličini liganja, narežite ih na manje komade ili ostavite cijele
- zagrijte maslinovo ulje, oko tri žlice i dodajte polovicu češnjaka, kad zamiriši dodajte rajčice i sol
 - pirjajte na laganoj vatri oko 30 minuta, dok se umak ne zgusne.
- zagrijte grah u tekućini u kojoj se kuhao
- zagrijte dvije žlice maslinova ulja u velikoj tavi, dodajte ostatak češnjaka, papričicu i koromač. Kad češnjak počne dobivati boju, dodajte lignje, sol i papar
- popržite lignje dok ne postanu neprozirne i dodajte polovicu peršina, vino i umak od rajčice. Na kraju dodajte vrući grah i ostatak peršina. Začinite po ukusu i poslužite s kriškama limuna i još malo maslinova ulja

4 komentara:

  1. Zdravo,

    Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.

    S poštovanjem,
    Senka

    OdgovoriIzbriši
  2. Poštovana, ako ste zainteresirani za prodaju bloga http://mmfino.blogspot.hr ... molim vas da mi se javite na mail zasvasta8@gmail.com ...spreman sam platiti finu svotu.

    lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši