četvrtak, 24. studenoga 2011.

Teleći odresci sa zlatnim maslacem i kaparima

3 žlice maslinova ulja
3 žlice brašna
500 g tanko narezanih telećih odrezaka od buta
50 g maslaca, u komadićima
1 i pol žlica bijelog vinskog octa
1 i pol žlica ocijeđenih sitnih kapara
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina


Sastojci za pripremu priloga nisu bili navedeni

- romanesco brokole nakidati na cvjetiće, zagrijati tavu s maslinovim uljem
- češnjak narezati na ploške, ljutu papričicu smrviti i pomiješati s češnjakom pa staviti na ulje da dobije laganu boju, zatim dodati brokole, posoliti, miješati da se okusi prožmu, paziti da češnjak ne izgori, dodati pelate, poklopiti i oko pola sata lagano pirjati, na kraju dodati naribani sir pecorino

- odreske lagano potući
- u brašno dodati sol i papar pa uvaljati odreske, položiti na ( ne nagurati puno mesa u tavu, peći što kraće da ostane mekano)
- staviti na vruće ulje i popržiti s obje strane, vaditi na tanjur
- u tavu gdje se peklo meso dodati maslac da pokupi sve okuse, uz miješanje još malo pržiti dodati ocat i kapare pa vratiti meso i posuti nasjeckanim svježim peršinom

- na tanjur staviti odrezak, zaliti umakom i pokraj dodati još brokulu


- na ovaj način mogu se pripremiti krila od raže

HTV: 24.11.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar