10 većih srdela, očišćenih i filetiranih
2 cm svježeg đumbira, oguljenog i naribanog
50 ml bijelog vina
2 grančice svježeg estragona ili timijana
1 limun
2 žlice oštrog brašna
1 jaje
sol i svježe mljeveni papar
2 žlice soja umaka
1 žlica aceta balsamica
maslinovo ulje za prženje
- u zdjelicu naribati limun, đumbir, dodati vino, listiće estragona, promiješati
- dodati filete srdela, pustiti da se marinira oko pola sata
- izvaditi, osušiti papirnatim ručnikom, posoliti, posuti oštrim brašnom s obje strane
- razmutiti jaje, umočiti srdele, po duljini nabosti na štapiće za ražnjiće
- zagrijati tavu, uliti maslinovo ulje, pržiti srdele s obje strane
- gotove vaditi na tanjur. prije posluživanja pokapati umakom od soja sosa i aceta balzamica
Prikazano na HTV: 29.11.2010.
Nema komentara:
Objavi komentar