petak, 26. studenoga 2010.

Hrskave svinjske nogice

8 svinjskih nogica
aromatična vezica (timijan, peršin, celer, lovor)
5 glavica luka oguljenih
300 g špinata očišćenog od peteljki
2 glavice ljutike, nasjeckane
6 listova tijesta za savijače
30 g maslaca
1 jaje
sol i papar

- nogice kuhati 3 sata s aromatičnom vezicom začina i cijelim glavicama luka
- dok su mlake skinuti meso s kostiju
- špinat (posoliti ga) malo popirjati na maslacu tek da povene
- staviti ga u cjedilo da se ocijedi od viška vode
- nasjeckati nogice i luk s kojim su se kuhale
- nasjeckati ljutiku, lješnjake i špinat, dodati sol i papar, dodat k nogicama, promiješati
- list tijesta premazati maslacem, razrezati na 3 dijela po širini, staviti žlicu nadjeva, preklopiti rubove prema sredini,  premazati razmućenim jajetom da se zalijepe, preklopiti i druga dva ruba, tako da se dobiju zatvoreni četverokuti, cijele štrudlice premazati rastopljenim maslacem
- staviti u lim obložen papirom za pečenje
- peći na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok postanu zlatni
- poslužiti s malo salate

mmm--jako, jako fino - kaže Ana

Prikazano na HTV: 26.11.2010.

Nema komentara:

Objavi komentar