400 g krem sira
6 žlica šećera u prahu
sok od pola limuna
1 štapić vanilije
600 ml slatkog vrhnja
8 digestive keksa
6 žlica šećera
100 g maslaca
300 g malina ili borovnica
2 žlice šećera u prahu
žlica maraschina
šećer u prahu za posipanje
- krem siru dodati šećer u prahu, sjemenke vanilije, sok od limuna sve dobro izmiješati
- slatko vrhnje istući u mekani šlag, dodati u kremu, lagano izmiješati
- posudice obložiti plastičnom kuhinjskom folijom, napuniti smjesom, zagladiti, prekriti folijom i staviti u hladnjak
- kekse grubo razmrviti u mužaru
- u tavi na laganoj vatri rastopiti šećer s malo vode da se dobije karamel
- u karamel oprezno dodati maslac, sve promiješati, dodati izmrvljene kekse, promiješati
- smjesu izliti na masni papir, razvući, pustiti da se ohladi
- maline posuti šećerom u prahu, dodati maraschino, nježno promiješati i pustiti da se sve prožme
Servirati tako da se krema pomoću folije izvuče iz posudice, preokrene na tanjur. Okolo posložiti maline, po vrhu poslagati komadiće karameliziranih keksi i sve posuti šećerom u prahu.
Inspirirao ju je Gordon Ramsay tj. kao to je njegov recept. Ovo bi trebao biti obrnuti cheesecake.
Prikazano: 03. 11. 2010.
----mmmm finnno-----kaže Ana
mmmmmmm......finoooooo
OdgovoriIzbrišikoliko dugo je krema u hladnjaku?
OdgovoriIzbrišinije precizno rekla, išla je karamelizirati kekse i kada je ih je ohladila razvučene na papiru izvadila je tortice i servirala. Kako su kalupići mali, vjerojatno je dosta sat vremena ili ako nemaš toliko vremena stavi u duboko na 20 minuta i vjerojatno će ti biti skroz ledeno...no druga priča je ako radiš sve u velikom kalupu, tada će trebati više vremena da se krema potpuno stisne
OdgovoriIzbriši