5 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
150 g suhog bijelog graha, namočenog preko noći i kuhanog s aromatičnom
vezicom (timijan, češnjak, suha papričica, luk, mrkva, peršin) ili 2 x
400 g konzerve, ocijeđene i isprane
1,5 kg očišćenih malih lignji
maslinovo ulje
3 režnja češnjaka, nasjeckana
600 g konzerve pelata, nasjeckanih i ocijeđenih od većine soka
sol, mljeveni papar
2 ljute suhe crvene papričice, razmrvljene
1 žličica sjemenki koromača, tostiranih i mljevenih
80 ml bijelog vina
2 limuna
- ovisno o veličini liganja, narežite ih na manje komade ili ostavite cijele
- zagrijte maslinovo ulje, oko tri žlice i dodajte polovicu češnjaka, kad zamiriši dodajte rajčice i sol
- pirjajte na laganoj vatri oko 30
minuta, dok se umak ne zgusne.
- zagrijte grah u tekućini u kojoj se kuhao
- zagrijte dvije žlice
maslinova ulja u velikoj tavi, dodajte ostatak češnjaka, papričicu i
koromač. Kad češnjak počne dobivati boju, dodajte lignje, sol i papar
- popržite lignje dok ne postanu neprozirne i dodajte polovicu peršina,
vino i umak od rajčice. Na kraju dodajte vrući grah i ostatak peršina.
Začinite po ukusu i poslužite s kriškama limuna i još malo maslinova ulja
Zdravo,
OdgovoriIzbrišiNedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.
S poštovanjem,
Senka
super recept..
OdgovoriIzbrišiPoštovana, ako ste zainteresirani za prodaju bloga http://mmfino.blogspot.hr ... molim vas da mi se javite na mail zasvasta8@gmail.com ...spreman sam platiti finu svotu.
OdgovoriIzbrišilijep pozdrav
Odlicno
OdgovoriIzbriši