400 g tjestenine (pužići)
4 žlice maslaca
sol i svježe mljeveni papar
1 manja glavica luka, sitno nasjeckanog
35 g brašna
1 litra mlijeka
malo ljute tucane papričice
140 g sira ( chedarr ili gouda ), naribanog
140 g mozzarelle, narezane na kockice
200 g kuhane šunke narezane ne komadiće
šalica mrvica od kruha starog 1-2 dana
- u posoljenoj vodi skuhati tjesteninu al dente
- na maslacu popirjati luk dok malo omekša, dodati papričicu, brašno, pomiješati da se luk obloži brašnom
- miješati i polako dolijevati mlijeko, nastaviti miješati da se ne naprave grudice, kuhati 5-6 minuta dodati sol i muškatni oraščić, skloniti s vatre
- dodati šunku, veći dio naribanog sira (dio ostaviti za kasnije), veći dio mozzarelle, pomiješati, dodati tjesteninu, pomiješati
- raspodijeliti ili u nekoliko manjih vatrostalnih posuda ili sve zajedno u veću vatrostalnu posudu
- pomiješati preostali sir i krušne mrvice posuti po tjestenini sa sirom
- zapeći na 200 stupnjeva oko 20 minuta
- poslužiti
Prikazano na HTV: 22.03.2011.
mmm...stvarno fino
OdgovoriIzbrišimislim da ipak dobro kuha, to je jedno od boljih jela koja kuha.