za 4-6 osoba
400 g teletine od plećke, mljevene
3-4 mlada luka, sitno nasjeckana
3 bijele žemlje
gazirana mineralna voda
sol i svježe mljeveni papar
1 jaje
vezica peršina, sitno nasjeckanog
3-4 grančice svježeg timijana, samo listići
krušne mrvice
suncokretovo ulje za prženje
Za krumpir salatu s cikorijom
1 kg krumpira
300 g cikorije
4 mlada luka
bijeli vinski ocat
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar
- žemlje narezati na kockice i namočiti u mineralnoj vodi
- u zdjelu staviti mljeveno meso, mladi luk, sol, papar, listiće timijana, peršin, jaje te žemlje ocijeđene i ožmiknute od vode, sve dobro izmiješati, bolje rečeno umijesiti rukom
- raditi faširance, uvaljati ih u krušne mrvice, pržiti u ulju s obje strane otprilike po 7 minuta
- krumpir skuhati u ljusci, oguliti, narezati na deblje ploške pa ih po duljini razrezati još na pola
- cikoriju narezati na komadiće
- krumpir, cikoriju i narezani mladi luk začiniti solju, paprom, octom i maslinovim uljem pa pomiješati
Prikazano na HTV: 21.03.2011.
Edvaj go cekam denesniot recept za palacinkite. Koga ke postiras? :)
OdgovoriIzbriši@Teodora, vjerojatno sutra navečer, sad sam napisala zaostatke, ali nisam u mogućnosti pogledati emisiju na TV...lijep pozdrav :)
OdgovoriIzbrišiJučer sam radila. Odlični su i faširanci i salata!
OdgovoriIzbriši