Biskvit:
240 g čokolade min 65% kakao mase (narezane)
50 g maslaca (na kockice)
60 g žumanjaka (oko 3 velika jaja)
250 g bjelanjaka (oko 6 velikih jaja)
90 g šećera
Parfe od malina i čokolade:
200 g čokolade 60-70% kakao mase
100 g šećera
1 jaje
2 žumanjka
3 lista želatine
1 žlica maraschina
200 ml pirea od malina (procijeđenog kroz sito)
300 ml slatkog vrhnja (istučenog u mekani šlag)
Glazura:
50 ml maraschina
50 ml džema od malina (protisnutog kroz sito)
50 ml pirea od malina (procijeđenog kroz sito)
1 list želatine
maline za ukras
Na pari otopiti čokoladu. Kada se otopi dodati maslac i sve izmiješati.
Tući žumanjke sa šećerom dok postanu svjetložuti i pjenasti.
U drugoj zdjeli tući bjelanke.
Polako ulijevati u bjelanke žutanjeke i onda kasnije polako dodati rastopljenu čokoladu.
Kalup obložiti papirom i peći na 170 stupnjeva.
Kalup obložiti alufolijom u njega položiti ohlađeno tijesto
Za parfe rastopiti čokoladu
Šećer s malo vode rastopiti na štednjaku, dobiti sirup koji polako kapa sa žlice.
Mutiti žumanjak i jaje.
Otopiti želatinu u malo vode.
Istući mekani šlag i u njega polako dodavati pire od malina
U čokoladu uz stalno miješanje dodati umućeno jaje, maraskino, želatinu, šećerni sirup,
Sjediniti obje smjese.
Na tijest izliti parfe, poravnati.
Staviti u hladnjak bar na 2 sata da se stegne.
Otopiti želatinu, i sjediniti s ostalim sastojcima. Preliti preko torte. Ukrasiti malinama
To je torta rađena povodom dana transplatiranih osoba
Koliko dugo se peče tijesto i koje su dimenzije kalupa? Imaš li koju fotografiju? Recept zvuči odlično. Jesi li probala s jagodama umjesto malina? Misliš da bi se moglo?
OdgovoriIzbrišiNitko ovo vise nije gledao, ali torta je vrhunska, tko voli puni čokoladni okus profinjen malinama. Peče se pol sata, kalup je onaj klasican, srednje veličine.
IzbrišiJagode po meni nisu prikladne za raditi pire, barem ja mislim, jer je i ovako dosta komplicirano.