ponedjeljak, 18. listopada 2010.

Čoko torta s parfeom od malina

Biskvit:
240 g čokolade min 65% kakao mase (narezane)
50 g maslaca (na kockice)
60 g žumanjaka (oko 3 velika jaja)
250 g bjelanjaka (oko 6 velikih jaja)
90 g šećera

Parfe od malina i čokolade:
200 g čokolade 60-70% kakao mase
100 g šećera
1 jaje
2 žumanjka
3 lista želatine
1 žlica maraschina
200 ml pirea od malina (procijeđenog kroz sito)
300 ml slatkog vrhnja (istučenog u mekani šlag)

Glazura:
50 ml maraschina
50 ml džema od malina (protisnutog kroz sito)
50 ml pirea od malina (procijeđenog kroz sito)
1 list želatine

maline za ukras

Na pari otopiti čokoladu. Kada se otopi dodati maslac i sve izmiješati.
Tući žumanjke sa šećerom dok postanu svjetložuti i pjenasti.
U drugoj zdjeli tući bjelanke.
Polako ulijevati u bjelanke žutanjeke i onda kasnije polako dodati rastopljenu čokoladu.
Kalup obložiti papirom i peći na 170 stupnjeva.

Kalup obložiti alufolijom u njega položiti ohlađeno tijesto
Za parfe rastopiti čokoladu
Šećer s malo vode rastopiti na štednjaku, dobiti sirup koji polako kapa sa žlice.
Mutiti žumanjak i jaje.
Otopiti želatinu u malo vode.
Istući mekani šlag i u njega polako dodavati pire od malina
U čokoladu uz stalno miješanje dodati umućeno jaje, maraskino, želatinu, šećerni sirup,
Sjediniti obje smjese.
Na tijest izliti parfe, poravnati.
Staviti u hladnjak bar na 2 sata da se stegne.

Otopiti želatinu, i sjediniti s ostalim sastojcima. Preliti preko torte. Ukrasiti malinama


To je torta rađena povodom dana transplatiranih osoba

1 komentar:

  1. Koliko dugo se peče tijesto i koje su dimenzije kalupa? Imaš li koju fotografiju? Recept zvuči odlično. Jesi li probala s jagodama umjesto malina? Misliš da bi se moglo?

    OdgovoriIzbriši