petak, 3. prosinca 2010.

Pečeni fileti orade s umakom od limuna i čips s peršinom

4 fileta očišćene orade (150 g svaki)
maslinovo ulje
komad masnog papira dovoljno velik da prekrije tavu u kojoj se peče riba

Umak:
4 žlice extra djevičanskog maslinovog ulja
1 vezica svježeg peršina sitno nasjeckanog
naribana korica limuna
2 žlice soka od domaćeg limuna
pola žličice dijon senfa

Za čips od krumpira s peršinom:
100 g maslaca rastopljenog
3 veća krumpira, oguljena
1 vezica peršina 
sol i svježe mljeveni papar



- oguljeni krumpir narezati na što tanje ploške pmoću ribeža (tzv. mandoline)
- papir za pečenje namazati rastopljenim maslacem, posuti solju i paprom, posložiti ploške krumpira, na svaku staviti list peršina, pokriti drugom ploškom, premazati rastopljenim maslacem posuti solju i paprom
- prekriri još jednim papirom za pečenje i poklopiti limom da se ploške ne bi odvojile
- peći na 220 stupnjeva oko 10 min.
- za umak promiješati limunov sok, naribanu koricu, dijon senf i maslinovo ulje
- filete ribe posoliti
- staviti pržiti kožom na ulje, da se ne bi savila  prekriti je papirom za pečenje i opteretiti posudom, okrenuti i još malo popržiti s druge strane
- servirati tako da se na tanjur stavi malo umaka, na njega posloži riba posuta nasjeckanim peršinom i pokraj još čips od krumpira

Prikazano HTV: 02.12.2010.

Nema komentara:

Objavi komentar