četvrtak, 2. prosinca 2010.

Punjeni koromač

4 glavice koromača
400 g mljevene janjetine
1 vezica peršina, nasjeckanog

tabil- tuniska mješavina začina mljevena u mlinčiću za kavu
sjemenke korijandera
sjemenke kumina
crvena ljuta papričica
sjemenke koromača
sjemenke anisa
crni papar u zrnu
mljevena kurkuma

sol i svježe mljeveni papar
60 ml maslinovog ulja
2 jaja, razmućena
3 žlice naribanog parmezana
4 režnja češnjaka, nasjeckanog
1 veća glavica ljubičastog luka
400 g konzerve pelata, nasjeckane
3 grančice timijana, samo listići
1 ljuta papričica, nasjeckana



- za umak od rajčica ne maslinovom ulju popirjati nasjeckani luk, kada omekša dodati češnjak, ljutu papričicu očišćenu od sjemenki i timijan, kada češnjak zamiriši dodati pelate, sol po želji smeđi šećer, pirjati
- koromač očistiti od peteljki (vrhove peteljki s listićima sačuvati), ukloniti vlaknaste vanjske slojeve i tvrdu bazu
- razrezati ga na pola, staviti kuhati u kipuću slanu vodu oko 15 min. da omekša
- za tabil sjemenke i ljutu papričicu samljeti u mlincu za kavu, na kraju dodati mljevenu kurkumu
- začine istresti u posudicu,
- mljevenu janjetinu, sol, oko pola količine začina, peršin dobro promiješati
- sredinu omekšalog koromača izdubiti i nasjeckati
- staviti pirjati meso, dodati nasjeckani koromač, kratko popirjati
- istresti u zdjelu, u malo ohlađeno dodati razmućeno jaje i parmezan
- puniti koromač smjesom, slagati u posudu za pečenje premazanom maslacem, preliti umakom od rajčica
- peći 30-40 minuta
- nasjeckati vrhove peteljki i listiće koromača
- pri serviranju posuti koromačem i pokapati maslinovim uljem


Preostalu količinu tabila možete sačuvati u zatvorenoj staklenci.

----savršeno--kaže Ana

Prikazano na HTV: 01.12.2010.

Nema komentara:

Objavi komentar