Tijesto:
225 g maslaca,hladnog, narezanog na kockice
1/2 žličice soli
225 g krem sira
280 g glatkog brašna
Premaz:
2 žlice šećera
1/2 žličice cimeta
60 ml mlijeka
Nadjev:
180 g smeđeg šećera
50 g bijelog šećera
1 žlica mljevenog cimeta
8-10 reskih jabuka
1/2 šalice škroba (gustina)
250 ml milerama
25 g maslaca
ledo smrznuti šlag
- za brzinsko lisnato tijesto od krem sira, maslaca i brašna koje se može upotrijebiti za slatko i slano treba najprije sjediniti (mikserom) sir i maslac, kasnije dodati brašno, napraviti tijesto, još malo doraditi rukama, jako se lijepi, umotati u plastičnu foliju i na 30 minuta staviti u hladnjak
- jabuke oguliti i narezati na kockice, staviti u zdjeli posuti cimetom i s obje vrste šećera, dobro pomiješati. pustiti neka puste sve okuse 30 minuta
- dobro pomiješati mileram i gustin da ne bude grudica
- tijesto razvaljati, preklopiti kao pismo (kao kada se radi lisnato tijesto) opet izvaljati u drugom smjeru i to raditi 3 puta
- tijesto podijeliti na 2 dijela, 1 veći za dno kalupa i 1 manji za pokrov
- lim za pitu namazati i posuti brašnom, na dno staviti razvaljano tijesto
- u jabuke dodati mileram i sve dobro pomiješati, smjesu sa svim sokovima izliti u kalup po vrhu dodati malo maslaca. poklopiti drugim tijesto, krajeve slijepiti prstima
- po vrhu premazati mlijekom, posuti šećerom i cimetom
- peći na 200 stupnjeva 40 minuta pa smanjiti na 170 stupnjeva i peći još 40 minuta ( po meni previše, pita je bila malo zgorena)
- poslužiti mlaku uz dodatak šlaga ili sladoleda
Prikazano na HTV 02.08.2011. u 11 h
Nema komentara:
Objavi komentar