4x 200 g fileta hame
sol i maslinovo ulje
2 glavice luka narezanog na tanke ploške
3 režnja češnjaka nasjeckanog
300 g cherry rajčica oguljenih i očišćenih od sjemenki
4 krumpira srednje veličine oguljenog i narezanog na tanke ploške
maslinovo ulje
1 vezica peršina, nasjeckanog
- lim za pečenje obložiti papirom za pečenje
- po njemu rasporediti luk narezan na ploške, posoliti , popapriti, pokapati maslinovim uljem, po tome rasporediti ploške krumpira, posoliti, poškropiti maslinovim uljem
- peći na 220 stupnjeva oko 20 minuta (za brži postupak krumpir blanširati)
- rajčice pofuriti, oguliti, očistiti od sjemenki
- češnjak narezati na ploške
- u zdjelici promiješati rajčice, češnjak, sol i maslinovo ulje
- na djelomice omekšali krumpir rasporediti rajčice, vratiti nazad u pećnicu na oko 15 minuta da se rajčice zapeku, a češnjak dobije boju
- hamu isfiletirati, očistiti od kostiju
- posoliti sa mesnate strane, prerezati na pola, kožu zarezati da se ne skvrči tokom pečenja
- pokapati ribu maslinovim uljem, zagrijati tavu bez ulja i tako peći, najprije koža dolje, dok dobije boju pa onda kratko mesnata strana
- pečeni krumpir s rajčicom posuti peršinom
- poslužiti filet hame pokapan maslinovim uljem i malo krumpira s rajčicom i lukom
---novootkrivena delicija---kaže Ana
Prikazano na HTV: 09.12.2010.
Nema komentara:
Objavi komentar