3 batata (oko 350 g svaki)
250 g lisnatog tijesta
1 jaje razmućeno
100 ml milerama
100 g svježeg kozjeg sira
2 žlice bučinih sjemenki
1 crvena ljuta papričica, očišćena od sjemenki i sitno narezana
1 žlica maslinovog ulje
2 žlice nasjeckanog peršina
1 režanja češnjaka izgnječenog u pastu
soli papar
- batate zamotati u aluminijsku foliju, staviti u pećnicu na 200 stupnjeva 30-40 minuta, da omekšaju
- lisnato tijesto tanko razvaljati u pravokutnik, izrezati na manje pravokutnike
- lim za pečenje obložiti papirom za pečenje, pravokutnike lisnatog tijesta posložiti na papir, nabockati vilicom, staviti u hladnjak
- omekšali batat oguliti, narezati na tanke ploške
- nasjeckati ljutu papričicu
- tijesto premazati jajetom pa mileramom (ne do ruba), posoliti, poslagati nekoliko ploški batata, posoliti, posuti nasjeckanom papričicom, svježim kozjim sirom, bučinim sjemenkama, pokapati maslinovim uljem
- peći 20-30 minuta, dok s doljnje strane postanu zlaćani
- napraviti mješavinu od maslinovog ulja, peršina, češnjaka i malo soli, time premazati pečene tortice
--mmm--slatko, pikantno, super---kaže Ana
Prikazano na HTV: 03.12.2010.
Nema komentara:
Objavi komentar