srijeda, 26. siječnja 2011.

Libanonski uštipci

Tijesto:

300 g brašna
malo soli
1/4 žličice soda bikarbone
250 ml jogurta

ulje za prženje

75 g šećera
2 žlice soka od limete
3 žlice vode
naribana korica limete

sladoled od vanilije
30 g pistacija, nasjeckanih

- u brašno dodati sol i sodu bikarbonu pa sve prosijati u zdjelu za miješanje, dodati jogurt i izmiksati u glatko tijesto
- za sirup u posudu za kuhanje uliti vodu, dodati šećer, sok i koricu limete, otopiti na laganoj vatri šećer, pojačati vatru i kuhati oko 2 minute, skloniti s vatre i pustiti da se ohladi
- nasjeckati pistacije
- zagrijati ulje, tijesto vadit malom žličicom, drugom žličicom gurnuti u ulje, pržiti s obje strane dok uštipci  postanu zlatni
- vaditi na upijajuće ubruse
- staviti u prikladnu posudu, zaliti sirupom, pomiješati, posuti pistacijama
- poslužiti sa sladoledom od vanilije

mmm....odlični su....kaže Ana

Prikazano na HTV:26.01.2011.

3 komentara:

  1. zašto se zovu baš libanonski uštipci?

    OdgovoriIzbriši
  2. ne sjećam se je li Ana o tome pričala...

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmm ovo mora biti jako fino! Hvala na receptu!

    OdgovoriIzbriši