(za četvero)
150 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
2 glavice ljubičastog luka, narezanog na tanke ploške
sol i svježe mljeveni papar
1 grančica svježeg timijana
po želji malo tucane suhe ljute papričice
50 g pinjola
50 g svijetlih grožđica
1 žličica šafrana
1 žlica smeđeg šećera
250 ml bijelog suhog vina
60 ml bijelog vinskog octa
vezica svježeg peršina, nasjeckanog
750 g svježih manjih listova (patarača)
oštro brašno
- pataračima odrezati glavu, utrobu i ako želite peraje
- narezati ljubičasti luk, staviti ga na maslinovo ulje, dodati listiće timijana, ljutu papričicu, sol, uz miješanje popirjati
- u drugoj tavi tostirati pinjole na laganoj vatri
- u posudu za kuhanje uliti vino, ocat, šafran, grožđice i smeđi šećer, zagrijati dok se šećer rastopi
- pirjani luk preliti dobivenim toplim umakom, pomiješati, pustiti da malo iskuha, skloniti da se ohladi
- očišćenu ribu posoliti s obje strane, posušiti papirnatim ubrusom, posuti brašnom
- zagrijati ulje, pržiti ribu s obje strane da dobije lijepu zlatnu boju
- vaditi na upijajuće ubruse, pustiti da se malo ohladi
- ohlađene ribe poslagati u prikladnu posudu, zaliti ohlađenom marinadom, posuti pinjolima i nasjeckanim peršinom
Anin savjet:
- najukusnija je ako odstoji preko noći
- može se raditi od srdela ili skuša
Prikazano na HTV: 25.01.2011.
kad već nema video Vaših recepata, može li bar slikica od gotovog jela na kraju???? pozdrav i sve pohvale.....
OdgovoriIzbrišinisam baš toliki fan da bih radila sva jela i potom ih slikala ;)
OdgovoriIzbrišiovi recepti se već uglavnom i nalaze po knjigama i knjižicama koje je Ana do sada izdala...
uzvraćam pozdrave :)