petak, 18. veljače 2011.

Riblji tacos sa salsom verde i rotkvicama

za četvero

400 g fileta svježe orade ili brancina
1 vezica svježeg peršina, nasjeckanog
4 žlice soka od limete (oko 2 limete)
3 žlice maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni papar
1/2 vezice rotkvica, narezanih na ploške
3 mlada luka narezana na ploške
1/2 svježe ljute papričice, očišćene od sjemenki i rebara
1/2 žličice mljevenih sjemenki korijandora
6 kukuruznih tortilji

- za salsu nasjeckati peršin, dodati pola količine soka limete, malo vode i maslinovo ulje pa izmiksati štapnim mikserom
- za salatu papričicu, rotkvice i mladi luk začiniti sa soli i paprom, dodati preostali sok limete, promiješati
- očišćenim filetima ribe odstraniti kosti, kožu dijagonalno zarezati, posoliti i posuti mljevenim korijandorom
- poslagati  na lim obložen papirom za pečenje, kožom na gore, pokapati maslinovim uljem peći na 240 stupnjeva na grill programu na najgornjoj vodilici ili na roštilju
- u tavi zagrijati tortilje
- na tortilju staviti 2 fileta ribe, po njoj salatu, preliti umakom, preklopiti iznad nadjeva, učvrstiti čačkalicom
- po želji servirati uz zelenu salatu

Prikazano na HTV: 17.02.2011.

1 komentar:

  1. probala i jaaaako je fino! nisam nikad mislila da riba ide tako dobro s korijanderom

    OdgovoriIzbriši