2 kg svinjskog karea u komadu s kostima bez kože
maslinovo ulje
200 ml pilećeg temeljca
1 veliki ljubičasti luk
4-5 grančica svježe kadulje
750 ml mlijeka
2 limuna
- meso obilno posoliti dan ranije
- u većoj tavi, na maslinovom ulju, prepeći ga sa svih strana dok dobije lijepu boju, preseliti u drugu posudu gdje će se pirjati
- u tavu na sok koje je pustilo meso staviti luk izrezan na manje komade, malo ga prepeći, dodati k mesu
- dodati listiće kadulje, limunovu koricu narezanu na trake (Ana je stavila korice od oko 3/4 jednog limuna, u sastojcima su naveli 2 limuna!)
- tavu podliti pilećim temeljcem, postrugati zapečene sokove, pustiti da se temeljac reducira na pola pa preliti preko mesa, dodati još mlijeko
- staviti da se poklopljeno polagano pirja (tokom pirjanja u mlijeku će se napraviti grudice, nemojte brinuti)
- nakon sat i pol pirjanja izvaditi meso iz umaka
- umak procijediti, ostatak propasirati kroz cjedilo
- meso narezati na komade, vratiti ga u umak, pustiti da se još malo krčka
- prilog:
- mrkvu narezati dijagonalno, staviti je na rastopljeni maslac, posoliti, dodati nasjeckani češnjak, podliti s malo pilećeg temeljca i pusti neka se pirja
- servirati komad kotleta, obilno preliti umakom i dodati pirjanu mrkvu s češnjakom
Prikazano na HTV: 15.02.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar