ponedjeljak, 3. prosinca 2012.

Graham krekeri

375 g brašna
 200 g smeđeg šećera (muscovado ili demerara)
 1 žličica sode bikarbone
 ¾ žličice soli
 85 g hladnog maslaca narezanog na kockice
 110 g svijetlog meda
 5 žlica mlijeka
 2 žličice ekstrakta vanilije





- u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sodu i sol
-  dodajte kockice maslaca i brzo utrljajte u brašno
- razmutite med i vaniliju u mlijeku, dodajte u prvu smjesu i lagano promiješajte, tek toliko da dobijete tijesto koje će biti vrlo mekano i ljepljivo
- izvadite tijesto na pobrašnjenu površinu i pobrašnjenim rukama oblikujte u 1,5 cm debeo disk
 - zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko 2 h ili preko noći.
- izvadite tijesto i na pobrašnjenoj površini (ili između dva masna papira) razvaljajte ga tako da bude debelo 5 mm
- izrežite  ga na kvadrate koje god veličine želite, ali ne do kraja
- pecite 7-10 minuta
- pustite da se ohladi na rešetki pa odlomite krekere po rezu

1 komentar:

  1. Niste napisali na kojoj temperaturi se pece. Pretpostavljam 200, ali cim je to 7-20 min, mozda je i jaca temp. Pa sad ne znam...

    OdgovoriIzbriši