četvrtak, 3. veljače 2011.

Uštipci sa suhim marelicama

300 g suhih marelica
200 ml soka od jabuke
50 ml maraschina

Za tijesto:

150 ml mlijeka
2 žumanjka
2 bjelanjka istučena u snijeg
30 ml ulja
1 jušna žlica vanilinog šećera
malo soli
100 g glatkog brašna
25 g šećera u prahu

Za nadjev:

100 g marcipana
50 ml soka s maraschinom u kojem su se namakale marelice

suncokretovo ulje za prženje

50 g tamne čokolade, naribane
40 g šećera u prahu


- marelice nekoliko sati namakati u mješavini soka od jabuke i maraschina, zatim izvaditi iz soka i posušiti na upijajućem ubrusu
- marcipan narezati na komade, razmekšati sa sokom u kojem su se namakale marelice
- dobivenu smjesu staviti u dresing vrećicu i puniti marelice (može i sa žličicom)
- za tijesto mikserom  tući bjelanjke, kada se zapjene dodati šećer u prahu
- u drugoj zdjeli metlicom mutiti žumanjke, dodati mlijeko, ulje, vanilin šećer, sol i brašno
- snijeg od bjelanjaka nježno umiješati u smjesu sa žumanjcima
- zagrijati ulje za prženje
- u dobivenu smjesu jednu po jednu umakati marelice pa ih pržiti u ulju
- vaditi na upijajuće ubruse
- za posluživanje uštipke razrezati na pola, posuti šećerom u prahu i na kraju naribanom čokoladom

Anine usputne napomene:
- mogu se koristiti i suhe šljive
- recept je iz kuharice hotela Sacher - Beč

mmmmm....njam - kaže Ana

Prikazano na HTV: 02.02.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar