4 očišćene orade (200-250 g svaka)
sok jednog limuna
2 žlice garam masala praha
1 žličica mljevene crvene paprike (ljute ili slatke po ukusu)
2 žlice čvrstog jogurta
2 žlice suncokretovog ulja
Za krastavce:
80 g čvrstog punomasnog jogurta
80 g milerama
2 svježa krastavca, oguljena i narezana na tanke ploške
1 režanj češnjaka, nasjeckan
sol i papar
maslinovo ulje
Za serviranje:
limun narezan na kriške
malo nasjeckanog svježeg peršina
potočarka ili rikola
- očišćene orade po koži dijagonalno zarezati sa 3 plitka zareza
- za marinadu u jogurt dodati garam masala prah, mljevenu papriku, limunov sok i sol, promiješati pa tom marinadom namazaiti orade, pustiti da odstoje
- oguljene krastavce narezati na tanke ploške, staviti u cjedilo, posoliti i ostaviti oko 15 minuta da puste višak vode
- za dresing pomiješati jogurt i mileram, dodati češnjak, sol, papar i maslinovo ulje, pomiješati
- posudu za pečenje premazati maslinovim uljem položiti ribe, pokapati maslinovim uljem i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 230 stupnjeva oko 15 minuta
- ožmikati krastavce od viška vode, dodati u dresing, pomiješati
- pečenu ribu izvaditi iz pećnice, zaliti je uljem i sokom koje je pustila tokom pečenja, servirati
- za serviranje na tanjur staviti ribu, dodati malo salate, krastavce u jogurtu posipane peršinom, sve pokapati maslinovim uljem, dodati krišku limuna
Prikazano na HTV: 03.02.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar