srijeda, 10. kolovoza 2011.

Tabbouleh od graška i mlaćenice

1/2 šalice bulgur pšenice
3 režnja češnjaka sitno nasjeckanog
3 mlada luka nasjeckana na tanke ploške
2 šalice smrznutog graška
180 ml butermilcha
2 žlice jogurta
1 vezica peršina sitno nasjeckanog
sol i papar
maslinovo ulje
sok od pola limuna



- grašak staviti u uzavrelu vodu i kratko prokuhati
- na maslinovom ulju kratko popirjati mladi luk i češnjak, posoliti
- šupljikavom žlicom vaditi omekšali grašak i stavljati ga u zdjelu
- preostalu vodu od kuhanja graška preliti po bulgur pšenici (prethodno bulgur  staviti u cjedilo koje je u nekoj  posudi kako bi se mogao namakati, a kasnije bez problema izvaditi ) pustiti da malo omekša
- k grašku dodati češnjak i luk, peršin, mlaćenicu, jogurt, pomiješati, dodati al dente bulgur, maslinovo ulje i limunov sok, pomiješati, pustiti još oko pola sata da bulgur do kraja omekša i pokupi sve sokove

U sezoni mladog boba može se koristiti umjesto graška.
Umjesto bulgur pšenice može se koristiti kus kus

Reprizirano na HTV: 10.08.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar