1 žlica suncokretovog ulja
8 komada svijetlih telećih jetrica, očišćenih od žilica, narezanih na ploške debele oko 7 mm
80 g maslaca
250 ml aceta balsamica
3 žlice pinjola
sol i papar
Za palentu s gorgonzolom:
1 šalica palente
4 šalice vode
150 g gorgonzole, talijanske, mekane
sol i svježe mljeveni papar
- u tavi tostirati pinjole na laganoj vatri
- zagrijati tavu, staviti malo ulja, dodavati jetra, kad malo dobiju boju, okrenuti, posoliti i popapriti, između dodati komadiće maslaca, kad se maslac rastopi izvaditi ih na tanjur, preliti saftom, u tavu uliti aceto, timijan, malo reducirati, nakon kratkog vremena vratiti jetra i saft od maslaca, okretati, neka se oblože acetom, dodati pinjole - sve kratko traje, jetra trebaju u sredini ostati ružičasta
- za palentu: u uzavrelu posoljenu vodu dodati kukuruznu krupicu, miješati kad je gotova dodati gorgonzolu
- na tanjur staviti palentu, povrh jetra, preliti s malo umaka
05.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar