petak, 9. rujna 2011.

Keksi s limunom, pistacijom i crnim maslinama

(za oko 40 keksa)

400 g glatkog brašna
¼ žličice svježe mljevenog papra
2 žličice praška za pecivo
¼ žličice soli
100 g maslaca, hladnog i narezanog na kockice
3 žlice maslinovog ulja
2 jaja
125 ml mlijeka
korica dva limuna, naribana
150 g očišćenih pistacija
150 g crnih maslina, sitno nasjeckanih
1 jaje, razmućeno sa žlicom vode i malo soli, za premaz

- stavite brašno, papar, prašak za pecivo i sol u zdjelu za mikser, pomiješajte, dodajte maslac i izmiješajte dok ne dobijete smjesu koja nalikuje na grube mrvice
- u drugoj posudi razmutite jaja, maslinovo ulje i mlijeko, postepeno smjesu dolijevajte na mrvice i miješajte dok se sve ne skupi u tijesto, umiješajte koricu limuna, pistacije i masline - umijesite do kraja dok dobijete kompaktno tijesto
- stavite tijesto na površinu posutu brašnom
- razdijelite tijesto na 2 dijela, oblikujte svaki u štrucu, prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje ili silikonskom podlogom ostavite razmak među štrucama
- premažite svaku štrucu razmućenim jajetom
- pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta
- oštrim nožem narežite štruce na dijagonalne ploške te ih položite na lim obložen papirom za pečenje te pecite dok se zazlate

- može biti grickalica ili kao podloga za paštetu ili neki drugi namaz

HTV: 09.09.2011.
HTV: 03.10.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar