4 fileta orade
1 režanj češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
sok od jednog limuna
500 g blitve
25 g maslaca
100 ml pilećeg temeljca
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica francuske muštarde (coarsegrain – sa sjemenkama gorčice)
1 žličica listića svježeg timijana
sol i papar
- ostavite da se marinira dok pripremite blitvu
- odstranite peteljke od listova te natrgajte listove na komadiće, a peteljke narežite na komade od oko 1 cm
- stavite peteljke u posudu s vodom i limunovim sokom kako ne bi potamnili, a prije pirjanja ih ocijedite i malo osušite
- pirjajte ih na maslacu 4-5 minuta, zatim dodajte temeljac i začine, pirjajte još malo pa dodajte vrhnje i muštardu, držite na toplom
- blanširajte listove blitve u kipućoj slanoj vodi 2 minute, ocijedite, ohladite pod mlazom hladne vode, ocijedite
- dodajte k pirjanim peteljkama
- filete ribe u pecite vrućoj tavi na malo maslinovog ulja 3-4 minute, okrenite i posipajte listićima timijana te pecite još minutu
- servirajte ragu u tanjure i položite ribu na vrh
HTV: 08.09.2011
Nema komentara:
Objavi komentar