četvrtak, 1. rujna 2011.

Tarte Tatin od banana

80 g šećera
80 g maslaca
2 žlice ruma
300 g lisnatog tijesta
2 velike ne previše zrele banane

- u tavi s debelim dnom otopiti šećer, bez miješanja, dok dobije boju karamela, oprezno dodati maslac, a kada se on rastopi oprezno dodati rum, kada rum ispari obogaćeni karamel preliti u posudu u kojoj će se peći
- razvaljati lisnato tijesto
- oguliti banane i po duljini razrezati na pola
- položiti polovinu banane na lisnato tijesto i odrezati ga tako da se banana može skoro u potpunosti obaviti njime (trebalo bi ostati s one ravne strane gdje je banana razrezana oko centimetar bez tijesta), tu poluobavijenu stranu položiti na karamel, isto ponoviti s preostalim polovinama
- staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 15 minuta
- poslužiti tako da se banana špatulom izvadi iz posude i okrene na tanjur (znači karamel je s gornje strane), uz to može sladoled od vanilije ili šlag ili mileram - po vlastitoj želji

01.09.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar