srijeda, 31. kolovoza 2011.

Pečeni punjeni luk

8 glavica ljubičastog luka, podjednake veličine
200 g dimljenog hamburgera, narezanog sitno
2 rebra lisnatog celera, nasjeckanog
sol
svježe mljeveni papar
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
250 g mladog špinata, nasjeckanog
250 g bijelog kruha, francuza, nasjeckanog na kockice od oko 1,5 cm i prepečenog u pećnici
100 g cashew oraha – indijskih oraha, posoljenih i tostiranih, grubo nasjeckanih
50 g rastopljenog maslaca
200 ml pilećeg temeljca
80 g naribanog sira (gruyere ili provolone)


- očišćenom, oguljenom luku odrežite gornji dio, izdubite ga ostavljajući 2 ili 3 sloja
- stavite ga u posudu, podlijte s malo vode, prekrijte posudu alu folijom, stavite kuhati u pećnicu koja je zagrijana na 220 stupnjeva dok omekša
- izdubljeni dio sitno nasjeckajte

Za punjenje:

- u tavi popržite hamburger dok postane hrskav i većina masnoće se otopi
- izvadite hamburger rupičastom žlicom, tako da masnoća ostane u tavi
- na tu masnoću stavite luk i celer, malo posolite, pirjajte dok povrće omekša, zatim dodajte češnjak i pirjajte još par minuta, dok pusti aromu
- u multipraktiku (ili ručno) malo usitnite špinat, indijske orahe i prepečene kockice kruha, presipajte u zdjelu u koj ćete raditi nadjev pa dodajte pirjani hamburger i ono ostalo što ste pirjali u tavi, dodajte sir, nekoliko žlica temeljca pa sve dobro izmiješajte
- smanjite temperaturu pećnice na 180°C.
- izvadite luk, izlijte vodu, neka se malo hladi pa napunite glavice nadjevom, stavite ih u posudu premazanu maslacem, podlijte s nekoliko žlica temeljca
- pecite oko 30 minuta

Repriza HTV, 31.08.2011.


Nema komentara:

Objavi komentar