(za oko 40 kolačića)
330 g šećera
140 g brašna
180 ml svježe iscijeđenog narančinog soka
2 žlice limunova soka
175 g maslaca, rastopljenog i ohlađenog
1 žličica naribane narančine korice
1 žličica naribane limunove korice
- polako dodajte rastopljeni maslac (koji se nakon topljenja mora ohladiti, ali ne i stvrdnuti) i tucite dok postane sasvim glatko
- uključite pećnicu na 180 stupnjeva
- ako želite dobiti pravilne, okrugle kolačiće (iako mogu biti raznih oblika), napravite si malu šablonu tako da izrežete krug na plastičnom poklopcu posuda u kojoj ste kupili sir, vrhnje...
- ako koristite šablonu, položite pola žličice smjese u njezinu sredinu i razmažite vrlo tanko preko šablone, da bude gotovo prozirno, podignite šablonu i ponovite s ostatkom smjese ostavljajući oko 2 cm između svakog kruga
- bez šablone, jednostavno razmažite smjesu po papiru za pečenje ili silikonskoj podlozi , ali je važno da bude vrlo tanko i jednolične debljine
- pecite jedan po jedan lim 8–10 minuta, dok crjepovi dobiju jednoličnu zlatnu boju
- špatulom za glaziranje torte podignite crijep i položite ga na valjak za tijeso
- sirovo tijesto možete čuvati u frižideru otprilike tjedan dana u zatvorenoj posudi
- pečene kolačiće možete držati na suhom i hladnom mjestu oko dva dana, omekšat će ako dođu u dodir s vlagom
Reprizirano na HTV: 02. 09. 2011.
Nema komentara:
Objavi komentar