100 g kokosova brašna
100 g šećera
2 jaja na sobnoj temperaturi, lagano razmućena
1 žlica rastopljenog maslaca
- u mlincu za kavu ( u nekoliko puta) sameljite kokos sa šećerom, pretresite u posudu i dodajte razmućena jaja i rastopljeni, ohlađeni maslac
- uključite pećnicu na 150 stupnjeva
- ako želite dobiti pravilne, okrugle kolačiće (iako mogu biti raznih oblika), napravite si malu šablonu tako da izrežete krug na plastičnom poklopcu posuda u kojoj ste kupili sir, vrhnje...
- ako koristite šablonu, položite pola žličice smjese u njezinu sredinu i razmažite vrlo tanko preko šablone, da bude gotovo prozirno, podignite šablonu i ponovite s ostatkom smjese ostavljajući oko 2 cm između svakog kruga
- bez šablone, jednostavno razmažite smjesu po papiru za pečenje ili silikonskoj podlozi , ali je važno da bude vrlo tanko i jednolične debljine
- pecite jedan po jedan lim oko 10 minuta, dok crjepovi dobiju jednoličnu zlatnu boju
- špatulom za glaziranje torte podignite crijep i položite ga na valjak za tijesto, ostavite nekoliko minuta da dobiju zaobljenu formu
- sirovo tijesto možete čuvati u frižideru otprilike tjedan dana u zatvorenoj posudi
- pečene kolačiće možete držati na suhom i hladnom mjestu oko dva dana, omekšat će ako dođu u dodir s vlagom
Nema komentara:
Objavi komentar