ponedjeljak, 21. studenoga 2011.

Žgvacet od bakalara

1 kg usoljenog bakalara
300 g ljubičastog luka
5 češnjeva češnjaka
2 rebra lisnatog celera
400 g cherry rajčica
100 g crnih maslina (talijanskih)
4 žlice maslinova ulja
ljuta papričica (po ukusu)
2 žlice kukuruznog brašna
1 vezica svježeg peršina

- obavezno sušeni bakalar treba 3 dana prije pripreme dobro isprati pod tekućom vodom, namočiti ga u veliku zdjelu s hladnom vodom i mijenjajti vodu dvaput dnevno

- usoljeni bakalar također treba isprati i namakati no samo kuhanje je kraće nego sa sušenim bakalarom

- nakon namakanja i kuhanja bakalaru odstranite kožu i kosti, nakidajte ga na komadiće

- zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popirjajate luk koji ste pretodno narezali na ploške, dodajte nasjeckane stapke celera, malo posolite pa dodajte češnjak narezan na ploške

- pofurite rajčice kipućom vodom, ohladite i ogulite kožu, narežite ih na četvrtine, dodajte k luku, zatim dodajte nasjeckane masline i ljutu papričicu, neka se pirja 10 min, zatim podliti s vodom, kada zavrije dodati kukuruzno brašno, pomiješati, ako je pregusto dadti još vode, dodati bakalar, kuhati na laganoj vatri još pola sata, na kraju dodati nasjackani peršin i listiće celera

- poslužiti s prepečenim kruhom ili palentom

HTV: 21.11.2011.


Nema komentara:

Objavi komentar