300 g orecchietta
400 g čimulica brokule
2 žlice maslaca
3 žlice pinjola
1 režanj češnjaka
po želji ljute papričice
3 žlice maslinovog ulja
5 kom mladog luka
85 g pancete
75 g naribanog parmezana
U loncu zavriti vodu, posoliti i staviti kuhati orecchiette.
U jednoj tavi otopiti maslac i dodati sitno narezan češnjak zatim pinjole i na kraju po želji ljute papričice. Popirjati dok malo promijeni boju.
U drugoj tavi na maslinovom ulju pirjati mladi luk narezan na ploške (i dio zelenih listova), narezati pancetu na štapiće i dodati k luku. Brokule sitno narezati i dodati u tavu. Pirjati dok brokula malo omekša, a po potrebi zaliti vodom u kojoj se kuha pašta.
Kuhane orecchiette dodati u tavu s lukom, pancetom i brokulom, promiješati, dodati češnjak i pinjole, naribani parmeza, ponovo sve promiješati i poslužiti.
HTV: 01.02.2010. i 30.11.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar