120 ml maslinovog ulja
1 veća cvjetača (ili 2 manje)
8 fileta slanih inćuna
9 jaja
1 francuski kruh od prethodnog dana
35 g brašna
150 g pecorina - naribanog
malo nasjeckanog peršina
- cvjetaču očistit od listova i korijena, razdvojiti na manje cvjetiće
- na malo maslinovog ulja staviti pirjati cvjetaču dok omekša, dodati nasjeckane inćune i oprezno posoliti, sve promiješati.
- kruhu odrezati koricu i u blenderu napraviti mrvice.
- u jednu zdjelu naribati sir.
- u drugoj zdjeli dobro umutiti jajaj, dodati krušne mrvice i brašno, nasjeckani peršin, ohlađenu cvjetaču i naribani sir
- maslinovo ulje zagrijati u tavi i u njega stavljati žlicu po žlicu smjese, pržiti s jedne strane dok prestane biti tekuće, okrenuti, pržiti do kraja
- pržene tortice vaditi na upijajući kuhinjski papir.
- poslužiti na rikoli (rigi) i po torticama naribati sir
Prikazano na HTV: 04.08.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar