Sastojci:
4 svježe kobasice
300g svježih vrganja ili lisičarki, očišćenih i narezanih na veće komade
400g kuhane palente
40g brašna
10g škroba
3 jaja
1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
1 manji luk, narezan na tanke ploške
Svježi vlasac, nasjeckan
200 ml suhog bijelog vina
2 žlice naribanog parmezana
70g ricotte ili skute
Maslac, maslinovo ulje, sol i papar
Naribani parmezan za posluživanje
Zagrijati malo maslinovog ulja na tavi i popeći poprečno zarezane kobasice.
U drugoj tavi propirjati luk na maslinovom ulju i na luk poslije dodati na kolutiće isječene pečene kobasice
Narezati vrganje malo krupnije, može se koristiti lisičarke, shiitake, bukovače, šampinjone.
Gljive popržiti na ulju preostalom od kobasica. Lagano popapriti i posoliti i kad izgube vlagu, dodati i nasjeckani češnjak i još malo maslinovog ulja.
Kad vrganji dobiju lijepu boju, podliti s malo vina, pustiti da ispari i dodati kobasicama, skupa s tekućinom iz tave. Sve pirjati još par minuta, a ako nema dovoljno tekućine podliti s malo vode.
Skuhati palentu, ohladiti je i narezati na kockice. Izmješati s malo brašna, škroba, parmezana, skute, malo vlasca i na kraju smješati s jajima, sve to skupa u onom lijepom mikseru.
Zakuhati vodu, posoliti i uzimati žlicom njokiće, (kao one za juhu) i spuštati u uzavrelu vodu. Odmah se skuhaju, čim isplivaju na površinu, odmah vaditi, ocijediti i stavljati u posudu za posluživanje. Sve skupa još nakapati maslinovim uljem, posuti svježim vlascem i parmezanom.
Nedavno sam pravila njoke po ovom receptu, te moram reći kako su mi odlično ispali, baš sam super zadovoljna.
OdgovoriIzbriši