subota, 30. listopada 2010.

Parmigiana od patlidžana

400 g rajčica
manji ljubičasti luk sitno isjeckan
češanj češnjaka sitno isjeckan
maslinovo ulje
2 veća ili 4 manja patlidžana
250 g mozzarele od buffala
100 g parmezana
vezica bosiljka

Na maslinovom ulju pirjati luk i češnjak, napraviti gusti umak od rajčice.
Patlidžane narezati na uzdužne ploške debljine cca 5mm, namazati kistom namočenim u maslinovo ulje. Ploške zapeći na vrućoj i suhoj tavi dok ne omekšaju, soliti tijekom pripreme.

U vatrostalnu posudu slagati u redove:
umak od rajčice
patlidžane
mozzarelu izrezanu na ploške
parmezan
listove bosiljka
i još jednom od svega po jedan red.

Poškropiti odozgo maslinovim uljem, staviti u pećnicu ugrijanu na 190C 25-30min.

1 komentar:

  1. Fantastičan recept, pa čak i za one koji nisu ljubitelji patlidžana!

    OdgovoriIzbriši