nedjelja, 31. listopada 2010.

Rolada od jagoda sa šlagom

150 g bjelanjca (oko 5)
250 g šećera
400 ml slatkog vrhnja
500 g jagoda narezanih na četvrtine
100 g badema u listićima, lagano tostiranih u pećnici
šećer u prahu za posipanje
Zagrijte pećnicu na 200oC

Istucite bjelanjce sa šećerom u čvrsti snijeg. Posipajte lim obložen masnim papirom sa šećerom u prahu i rasporedite bademe po mjenu u jednom sloju. Premažite snijeg preko badema i pecite 10 min, zatim smanjite temperaturu na 160oC i pecite dok tijesto ne dobije laganu boju, ali je još uvijek mekano. Pustite da se ohladi, u međuvremenu istucite slatko vrhnje u šlag. Premažite šlag preko tijesta, rasporedite po njemu jagode i napravite roladu.
Servirajte narezanu na ploške.

Nema komentara:

Objavi komentar