petak, 12. studenoga 2010.

Čokoladna nescafe krema

za 6 osoba

150 g Nestle Negro Ecuador čokolade (čokolada s minimum 60 % kakao mase)
2 žličice Nestle classic kave
350 ml svježeg slatkog vrhnja
150 ml punomasnog mlijeka
3 žlice šećera
malo soli
6 žumanjaka
1 žlica konjaka ili likera od kave

- čokoladu sitno nasjeckati i staviti je u zdjelu gdje će se kasnije sve miješati
- u posudu za kuhanje uliti slatko vrhnje, mlijeko, šećer, nescafe i malo soli, promiješati i pustiti da se jako zagrije, ali da ne provrije
- vruću smjesu preliti preko nasjeckane čokolade, pustiti minutu da promiješati
- žumanjke samo razmutiti, ne tući tako da se krema kasnije ne zapjeni
- u žumanjke dodati malo tople smjese s čokoladom da se ugriju, promiješati i dodati ih u prvu zdjelu s rastopljenom čokoladom, sve zajedno promiješati
- pustiti da se malo ohladi, ako ima mrvica i grudica treba procijediti
- pripremiti 6 malih posudica i posudu u kojoj će se zajedno na pari peći - kuhati krema
- kremu ravnomjerno uliti u posudice, a u posudu naliti tople vode do pola razine kreme u posudicama
- peći na 150 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta
- poslužiti u posudicama u kojima se peklo ukrašeno šlagom i zrnima kave obloženim čokoladom


Prikazano na HTV: 12. 11. 2010.

Nema komentara:

Objavi komentar