četvrtak, 11. studenoga 2010.

Namaz od dimljene ribe

150 g marinirane orade ili brancina
150 g dimljene orade ili brancina
45 g maslaca
2 velike žlice nasjeckane ljutike (ili ljubičasti luk)
2 velike žlice nasjeckanog peršina
1 velika žlica limunovog soka
50 ml bijelog vina
1 velika žlica kapara, nasjeckane
1 velika žlica dijon senf
sol i papar


- marinirane filete blanširati u kipućoj vodi 1-2 minute, izvaditi u zdjelu i odmah dodati komadiće maslaca kako bi se rastopio, sve zajedno smrviti i promiješati vilicom
- dimljenoj ribi odstraniti kožu, natrgati je prstima na komadiće, dodati u zdjelu k mariniranoj ribi, promiješati
- ljutiku ili ljubičasti luk nasjeckati što sitnije, nasjeckati kapare i dodati u zdjelu
- dodati bijelo vino, dijon senf, limunov sok i nasjeckani peršin, sve dobro izraditi vilicom, na kraju dodati sol i papar, dobro promiješati
- staviti na nekoliko sati u hladnjak da se stegne
- poslužiti na preprženom tostu ili bruschettama

Da bi se namaz održao svjež više dana preporuča ga se zaliti maslinovim uljem ili rastopljenim maslacem.

Napomena: Zabunom su objavili pogrešnu listu drugih sastojaka. Ovdje su napisani sastojci (bijelo vino, kapare, dijon senf, sol i papar) koje je Ana koristila, ali količina su otprilike.

Prikazano na HTV: 11.11. 2010.

Nema komentara:

Objavi komentar