1 kg celera - korijen
goveđe kosti s moždinom, razrezane na 6 komada - oko 5 cm duljine
25 g oštrog brašna
25 g maslaca
sol i papar
1 režanj češnjaka vrlo sitno nasjeckanog
timijan
pola vezice svježeg vlasca, nasjeckanog
- celer oguliti, staviti u vodu s limunom da ne pocrni, narezati ga na ploške od 1 cm
- staviti kuhati s kostima koje imaju puno koštane srži, kuhati 25-30 min
- kad je kuhano u jednu zdjelu izvaditi celer, u drugu kosti, juhu sačuvati
- za bešamel popržiti brašno na maslacu, lagana vatra 1-2 min, podliti s malo juhe, miješati, doliti još i kuhati 5-10 min dok se umak zgusne i brašno skuha, na kraju dodati češnjak i listiće timijana
- u posudu za pečenje posložiti celer, preliti bešamelom
- iz kosti izvaditi srž-moždinu, poslagati po celeru
- staviti da se zapeče oko 20 minuta
- gotovo posipati vlascem
Anin savjet: celer se može gratinirati i bez kostiju, samo on se skuha i sve ostalo isto, umjesto korijena celera može se upotrijebit onaj lisnati s debelim stabljikama, a može i blitva samo peteljke bez zelenog. .
Prikazano na HTV: 19.11.2010.
Imam gomilu Aninih recepata s Nove TV - kako ih mogu poslati?
OdgovoriIzbrišiSuper! mislim da bi bilo najzgodnije na mail koji je vezan uz ovaj blog: anammfino@gmail.com, ako imate neku drugačiju ideju javite :)
OdgovoriIzbriši