Marinada:
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica svježeg soka limuna
2 žličice mljevene crvene paprike
1 žličica mljevenog kumina
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/2 žličice cayenne papričice
1 žličica soli
60 ml extra djevičanskog maslinovog ulje
1/2 kg mrkve (oko 8 komada)
Pasta od maslina - tapenada:
75 g crnih maslina kalamata
3 žlice kapara, ocijeđenih
4 velikih žlica svježeg peršina
4 fileta slanih inćuna, ispranih, osušenih i nasjeckanih
1 žličica naribane limunove korice
1 1/2 žlice limunovog soka
svježe mljeven papar
60 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
12 kriški tamnog kruha iz kalupa
200 g kremastog kozjeg sira
- u zdjelicu staviti limunov sok, smeđi šećer, crvenu papriku, kumin, cimet, sol, ljutu papričicu i maslinovo ulje ( ovo bi kao približno bila marokanska mješavina začina), sve promiješati, pustiti da se prožme
- mrkvu narezati na dijagonalne tanke ploške, blanširati u slanoj vodi 1 minutu, mrkvu izvaditi iz vode, staviti u pripremljenu marinadu da se marinira nekoliko sati kako bi upila sve sastojke
- sitno nasjeckati masline, kapare i slane inćune, dodati limunov sok, papar, nasjeckani peršin, naribanu koricu limuna i maslinovo ulje, sve dobro promiješati (može se i miksati, ako ne volite osjetit komadiće)
- kruh narezati na tanke ploške, jednu premazati kozjim sirom, drugu pastom, na nju položiti marinirane ploške mrkve, poklopiti, narezati, popapati
--mmm-hmm--kaže Ana
Prikazano na HTV: 24.11.2010.
Nema komentara:
Objavi komentar