utorak, 21. veljače 2012.

Carrot cake – kolač od mrkve

70 g svježih oraha
maslac
225 g oštrog brašna
1 ¾ žličice praška za pecivo
1 ¼ žličice sode bikarbone

1 ¾ žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
1 žličica soli
½ žličice mljevenog đumbira
½ žličice mljevenog pimenta
¼ mljevenog klinčića

300 g svijetlog smeđeg šećera
3 jaja
1 žlica ekstrakta od vanilije
2 ¼ žličice svježeg đumbira, naribanog
200 ml rižinog ulja
½ kg mrkve
1 konzerva ananasa u komadima
75 g svijetlih malih grožđica

400 g krem sira Philadelphia
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
60 ml milerama


 Zagrijte pećnicu na 160 ºC.
Tostirajte orahe 10-12 min dok ne puste aromu.
Povećajte temperaturu na 180ºC.
Prosijte zajedno brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i sol.
Ogulite i naribajte mrkvu da dobijete 2 i ½ šalice.
Tucite pjenasto smeđi šećer i jaja dok ne poblijede.
Dodajte vaniliju i naribani đumbir i miješajte dok nije homogeno. Dodajte suhe sastojke i ulje u 3 puta.
Umiješajte naribanu mrkvu, ocijeđeni ananas i grožđice.
Ulijte smjesu u lim na masni papir i pecite oko 25 minuta.
U mikseru, tucite krem sir, maslac i šećer u prahu dok ne bude pjenasto. Dodajte mileram i promiješajte. Razrežite tijesto na dva dijela i namažite 1 dio kremom, poklopite drugim i njega premažite s kremom. Ukrasite sjeckanim ili cijelim orasima.

31.03.2010.

Nema komentara:

Objavi komentar