četvrtak, 29. studenoga 2012.
Prhki keksi od limuna i maka
Za oko 20 keksa
200 g maslaca
¾ šalice šećera u prahu
2 žličice limunovog soka
1 žličica naribane korice limuna
sjemenke iz štapića vanilije
300 g brašna
1 i pol žlice sjemenki maka
½ žličice soli
- tucite maslac i šećer dok maslac ne postane pjenast, dodajte limunov sok, koricu i sjemenke vanilije
- u drugoj posudi promiješajte brašno, mak i sol
- umiješajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i dobro promiješajte
- oblikujte tijesto u disk, razvaljajte između dva komada masnog papira na 7 mm debljine
- stavite u hladnjak na 30 minuta ili u zamrzivač na 10 minuta da se tijesto stisne
- zagrijte pećnicu na 150°C
- izrežite kekse i položite ih na lim, ostavite razmak
- nabockajte kekse vilicom
- pecite oko 25 minuta pazeći da ostanu svijetli
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar