četvrtak, 29. studenoga 2012.

Prhki keksi od limuna i maka



Za oko 20 keksa

 200 g maslaca
 ¾ šalice šećera u prahu
 2 žličice limunovog soka
 1 žličica naribane korice limuna
 sjemenke iz štapića vanilije
 300 g brašna
 1 i pol žlice sjemenki maka
 ½ žličice soli






- tucite maslac i šećer dok maslac ne postane pjenast, dodajte limunov sok, koricu i sjemenke vanilije
 - u drugoj posudi promiješajte brašno, mak i sol
- umiješajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i dobro promiješajte
 - oblikujte tijesto u disk, razvaljajte između dva komada masnog papira na 7 mm debljine
- stavite u hladnjak na 30 minuta ili u zamrzivač na 10 minuta da se tijesto stisne
 - zagrijte pećnicu na 150°C
- izrežite kekse i položite ih na lim, ostavite razmak
- nabockajte kekse vilicom
- pecite oko 25 minuta pazeći da ostanu svijetli

Nema komentara:

Objavi komentar