utorak, 9. studenoga 2010.

Tjestenina s kestenima i potočarkom

400 g potočarke ( koprive ili špinata ili rikole )
60 g maslaca
1 litra pilećeg temeljca (ili povrtni)
2 veće ljutike ili 1 glavica ljubičastog luka, nasjeckanog
2 lovorova lista, sitno nasjeckana
75 g pancete, sitno nasjeckane
200 g sitne tjestenine ( annelini ili risoni )
250 ml bijelog vina
250 g kuhanih, oguljenih kestena, razrezanih na polovine
sok od pola limuna
50 g naribanog parmezana

- nasjeckati luk i pancetu
- staviti luk na maslinovo ulje malo pirjati, dodati pancetu i još pirjati
- lovoru odstraniti središnju žilu, sitno ga nasjeckati i dodati luku i panceti, promiješati, malo pirjati pa dodati tjesteninu. Pirjati je nekoliko minuta da dobro upije ulje, podliti s vinom i nastaviti kuhati dok vino iskuha i onda dalje podlijevati temeljcem
- kuhane kestene narezati na pola, malo ih posoliti i popapriti
- kestene dodati u napola skuhanu tjesteninu, zatim dodati potočarku, promiješati
- posuti parmezanom i po želji dodati sok od limuna, promiješati
- poslužiti

Kestene je najbolje skuhati tako da se pri vrhu napravi križić pa će se kora lakše guliti. Treba ih guliti što toplije. Oguljeni se mogu zaliti maslinovim uljem pa tako mogu stajati nekoliko dana i upotrijebiti se u nekom jelu.

--mmm, konkretno---kaže Ana

Prikazano na HTV: 09. 11. 2010.

Nema komentara:

Objavi komentar