170 g dimljenog brancina
1 l pilećeg temeljca
sol i svježe mljeveni papar
1 glavica ljubičastog luka, nasjeckanog
3 rebra lisnatog celera, nasjeckanog
2 režnja češnjaka, nasjeckanog
250 g Arborio riže
150 ml suhog vermutha ili bijelog vina
1 veća vezica svježeg bosiljka
sok i korica 2 limuna
100 g parmezana, svježe naribanog
3 žlice mascarponea
- nasjeckati luk i lisnati celer te ih pirjati na maslacu
- kad omekšaju dodati rižu i češnjak, promiješati da se riža obloži maslacem, tostirati je nekoliko minuta pa podliti vinom
- kad vino iskuha početi polako podlijevati povrtnim ili pilećim temeljcem
- listiće bosiljka natrgati da ne pocrne rezanjem
- u rižu dodati naribanu koricu limuna, sok limuna, mascarpone, parmezan i natrganu dimljenu ribu
- na samom kraju, 5 minuta prije posluživanja dodati bosiljak
- poslužiti vruće
...mmmm...fenomenalno - tako jednostavno, a tako intenzivnog okusa i osvježavajuće - kaže Ana
Prikazano na HTV: 13.01.2011.
Nema komentara:
Objavi komentar