srijeda, 12. siječnja 2011.

Košarice s pinjolima

(za oko 20 košarica)


Tijesto:

300 g brašna
1/2 male žličice praška za pecivo
1/3 žličice soli
150 g maslaca
100 g šećera
1 veliko jaje
žlica maraschina ili rakije

Nadjev:

120 g svijetlog smeđeg šećera (demerera)
25 g maslaca rastopljenog i ohlađenog
1 jaje razmućeno
1 štapić vanilije
1/2 žličice soli
250 g pinjola lagano tostiranih

- za tijesto pjenasto izradite maslac, dodajte šećer, jaje, sjemenke vanilije (mada su u sastojcima navedene u nadjevu Ana ih je stavila u tijesto, a vi kako želite), maraschino i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju, izradite tijesto
- možete ga odmah staviti u hladnjak na pola sata ili napunite kalupiće za košarice pa zajedno s kalupićima stavite u hladnjak na pola sata
- za nadjev izradite jaje sa šećerom, dodajte sol i rastopljeni maslac, na kraju nježno umiješajte tostirane pinjole
- punite košarice nadjevom
- pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta

Prikazano na HTV: 12.01.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar