(za 4 osobe)
8 unutarnjih rebara lisnatog celera
5 očišćenih fileta slanih inćuna
1 mali režanj češnjaka
1 glavica kovrčave endivije
sol i papar
6 žlica maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka
1 naranča
1 nar
- za dresing sitno nasjeckati češnjak i slane inćune da se dobije pasta, dodati limunov sok i maslinovo ulje, promiješati (može se čuvati u hladnjaku nekoliko dana)
- pripremiti zdjelu s ledenom vodom
- stapke lisnatog celera uzdužno tanko rezati "guliti" sa spravicom za guljenje krumpira, to raditi iznad ledene vode, neka celer pada u vodu da se nakovrča
- oguliti naranču nožem tako da se skine i bijela kožica, razrezati na režnjeve između opni, tako da ostane čista pulpa
- u zdjelu staviti kovrčavu endiviju, na nju celer, posoliti, zaliti djelom dresinga, promiješati
- za serviranje na tanjur staviti dio salate, posuti zrnima nara, ukrasiti režnjevima naranči, pokapati dresingom
Prikazano na HTV: 17.01.2011
Nema komentara:
Objavi komentar