utorak, 18. siječnja 2011.

Zapečeni kineski ravioli s umakom

(za oko 40 raviola)

Za tijesto:

250 g glatkog brašna
malo soli
150 ml mlake do tople vode

Za nadjev:

350 g očišćenih kozica, grubo nasjeckanih
1 vezica mladog luka, sitno nasjeckanog zajedno s oko 3 cm zelenog dijela
2 žlice soja umaka
2 žličice sitno naribanog svježeg đumbira
1 žličica sezamovog ulja
1 žličica fish saucea
1 žlica biljnog ulja

Za umak:

80 ml soja umaka
1 žlica octa od riže
1 žlica aceta balsamica
pola svježe sitno nasjeckane crvene ljute papričice očišćene od sjemenki i membrana
nekoliko ploški limuna

- za tijesto stavite brašno u zdjelu, dodajte sol i vodu, izradite tijesto koje mora biti meko i elastično, ne smije se lijepiti, ako je potrebno dodajte još malo brašna, pokrijte ga zdjelom i pustite da odmara dok pripremite ostalo
- za nadjev grubo nasjeckajte kozice, dodajte nasjeskani mladi luk, naribani đumbir, soja umak, riblji umak, ulje, promiješajte, stavite u hladnjak
- za umak pomiješajte soja umak, ocat od riže, aceto balsamico, ploške limuna i nasjeckanu papričicu
- tijesto tanko razvaljajte, izrežite krugove, na svaki krug stavite žličicu nadjeva, rubove navlažite, preklopite tijesto i zalijepite rubove tako da radite male "faldice", slažite na masni papir posut brašnom
-  zagrijte tavu, stavite suncokretovo ulje (ne treba ga puno), pržite raviole s obje strane, kad su rumeni podlite s malo vode, poklopite i pustite da se pare - kuhaju oko 4-5 minuta
- Za serviranje posložite nekoliko raviola na tanjur i prelijte umakom

Prikazano na HTV: 18.01.2011.

Nema komentara:

Objavi komentar